De YogaZaak / Blog / Hallo Vrijheid!

Hallo Vrijheid!

Sinds een jaar of 5 ben ik steeds meer verslaafd geraakt aan het ondernemerschap … en yoga. Steeds vaker droomde ik over vrijheid, meer rust, minder stress, minder haast. En nu is het dan -eindelijk- zover!

Maandelijkse doping

Als je me een beetje kent of als je me volgt, dan ken je mijn worsteling. Aan de ene kant is er die vaste baan. Die geeft veiligheid en zekerheid. Al 19 jaar heb ik een vaste aanstelling en elke maand op een vaste datum en vast tijdstip (!) krijg ik mijn salaris overgemaakt. Die financiële zekerheid, die baanzekerheid en helemaal in deze corona-tijd, geeft rust. Fijn om te weten waar je aan toe bent. Laatste noemde iemand salaris “je maandelijkse doping”. Zo voelt het bij mij zeker. Ik weet niet beter.

Vragen

In hometown 010 zeggen ze “hard voor weinig, maar nooit chagrijnig”. Dat laatste klopt niet helemaal. Sinds mijn andere verslaving, yoga & alles wat hieromheen hangt, ben ik me gaan verdiepen in mezelf. De afgelopen jaren heb ik mezelf honderden vragen gesteld: Waar word ik gelukkig van? Hoe kan ik anderen helpen met yoga*? Wanneer wordt dit erkend? Wanneer zien ze mijn kwaliteiten? Kan ik zonder mijn maandelijkse doping? Etcetera etcetera. Deze worsteling houdt me bezig en kost een hoop energie. Voor welke verslaving kies ik? Waar word ik blij en gelukkig van?

Corona

Ik weet het, ik weet het. Ik heb een vaste baan, dus waarom zou ik zo moeilijk doen? Heel simpel: omdat de vrijheid enorm lonkt. Eind 2019 had ik mijn besluit genomen, mijn angsten losgelaten en alles was gepland voor 2020. Eerst sabbatical -yes! m’n allereerste ooit- en daarna ontslag. En toen kwam corona … en toen kwam de angst terug. Je bent toch knettergek als je je baan opgeeft! Dus dat deed ik niet. Vasthouden aan zekerheid. Mijn hoop was gericht op erkenning en een functie waarin ik m’n ei kwijt kon. Je raadt het al … 

Nee is ook een antwoord. Mindfulness heeft mij geleerd om te gaan met “nee”. “Ja” zeggen tegen “nee” geeft ruimte en acceptatie. Klinkt eenvoudig, maar was het niet. M’n ego, trots, drive en doorzettingsvermogen stonden in de weg, maar zelf regie pakken en behouden voelt duizend keer beter. Net als mijn ambitie om nuttig en betekenisvol werk doen, namelijk anderen helpen te ontstressen. De wereld en haar bewoners beter maken, dat is mijn droom.

Ja zeggen tegen mezelf geeft echt zo’n lekker gevoel. 

Vanaf nu kies ik alleen maar voor leuke dingen in het leven.

De grote sprong

Dus ja, ik ben knettergek maar neem nu toch die sprong! Het vertrouwen is gegroeid. Vertrouwen in mezelf, in het herstel van de economie. Ik ben 100% zeker dat er behoefte is aan mensen zoals ik. Stress en burn-out zijn er nog steeds, misschien zelfs meer dan ooit. Ik kan jou hierin begeleiden. Juist ik. Ja zeggen tegen mezelf geeft echt zo’n lekker gevoel. Hallo Vrijheid! Zin in jou, zin in sabbatical, zin in het leven. Vanaf nu kies ik alleen maar voor leuke dingen in het leven. Jij ook?

* en mindfulness, meditatie, coaching en massage. Kortom, alles om jou te ontstressen 🙂

 

Namaste. 

 

ps Hieronder een paar boeken die me heel veel inspiratie hebben gegeven:

  • Yoga Sutras (Patanjali)
  • Een werkweek van 4 uur (Tim Ferriss)
  • Boeddha (Deepak Chopra)
  • Steeds Leuker (Jelle Hermus)
  • The Power (Rhonda Byrne)
  • Boeddha in 5 weken (Giulio Cesare Giacobbe)
  • Minder piekeren over geld (John Armstrong)
  • Neem ontslag! (Bertil Schaart)
  • etc etc etc 

Deel dit artikel

Yoga in uw bedrijf is altijd maatwerk.

Ik kom graag langs om kennis met u en uw bedrijf te maken.
Door alvast een aantal vragen te beantwoorden kan ik doelgericht op uw aanvraag in gaan. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.