Rijkdom

Door: Karin Weinberg / 05-11-2023

Een Rijk Leven leiden, dat willen we allemaal. Maar wat betekent dit eigenlijk? Ik ben nét terug uit India en wil graag mijn visie op rijkdom met je delen.   Geld Bij rijkdom denken we direct aan geld, aan financiën. Gebrek hieraan geeft stress en onrust, (meer dan) voldoende geeft berusting en minder zorgen. Veelal [...]
Lees verder ›

Yoga? Ik ben helemaal niet lenig!

Door: Karin Weinberg / 31-05-2022

Het is een mythe, dat je lenig moet zijn om yoga te doen. Hoe kwam ik aan deze wijsheid? Een kort verhaal over mijn yogareis.    Wat doe ik hier?  Lang geleden, het moet rond 1999 geweest zijn, kwam ik in aanraking met yoga. In mijn studententijd (Nederlands Recht in Rotterdam) werkte ik veel in [...]
Lees verder ›

Stoppen? Een radicaal besluit.

Door: Karin Weinberg / 13-05-2022

De eerste 100 dagen in de zorg heb ik niet gered. Niet eerder nam ik zo’n radicaal besluit na korte tijd te stoppen.  Waarschuwing! Deze blog bevat veel inkoppers, oneliners en vanzelfsprekendheden. Maar toch altijd goed om ze te herhalen. Het kan zomaar inspirerend zijn. Of misschien is het wel een eyeopener? Overstap Wat eraan […]

Lees verder ›

Mijn vader, mijn guru

Door: Karin Weinberg / 03-06-2021

De wijze lessen van mijn vader. Guru? Een guru (ook wel: goeroe), is een spiritueel leraar of gids. Heeft iedereen een leraar in zijn/haar leven? Ik weet zeker van wel. Wie is dat voor jou? Is dat een docent op school, een yogi, een buurman, je broer, een topondernemer? Of misschien wel je vader of […]

Lees verder ›

Mama is vrij

Door: Karin Weinberg / 06-05-2021

Zondag moederdag. Ook moeders* hebben behoefte aan een dag niets doen. Gewoon helemaal niets. Geen mensen, geen gezin, geen vragen, geen huishouden.  Gewoon een boekje en verder niks. Sabbatical Sinds een paar weken heb ik sabbatical en dat is … heerlijk! Niet-moeten, dat is pas fijn. De verplichting naar een werkgever is er niet meer. […]

Lees verder ›

Hallo Vrijheid!

Door: Karin Weinberg / 23-04-2021

Sinds een jaar of 5 ben ik steeds meer verslaafd geraakt aan het ondernemerschap … en yoga. Steeds vaker droomde ik over vrijheid, meer rust, minder stress, minder haast. En nu is het dan -eindelijk- zover! Maandelijkse doping Als je me een beetje kent of als je me volgt, dan ken je mijn worsteling. Aan […]

Lees verder ›

Dankbaarheid in 2020

Door: Karin Weinberg / 28-12-2020

Niet – niet Contemplerend over dit bizarre jaar, kunnen we gemakkelijk een optelsom maken van wat allemaal niet mogelijk was. Deze blog gaat vooral over wat juist wél kon. Uiteraard met respect voor mensen die dierbaren verloren hebben aan C (of wat anders), wiens bedrijf is omgevallen. Of als je je hoofd nauwelijks boven water […]

Lees verder ›

Nieuwe start, toen en nu

Door: Karin Weinberg / 11-05-2020

Een eerlijk, warm en kwetsbaar verhaal over de kronkels in mijn pad. Mijn wens, mijn droom. Over teleurstelling, veerkracht, realisme en reset. KL 844  Op 15 november 1975 kwam ik in Nederland aan met vlucht KL 844, vanuit Dhaka via Bangkok naar Amsterdam. Ik was exact 7 maanden oud en toen begon mijn nieuwe leventje. Zoals [...]
Lees verder ›
1 2 3